Vergeten kinderen

Juiste in deze dagen realiseer je je dat de plaats waar je geboren bent voor een groot deel bepalend is voor het verloop van je verdere leven. Het leven is goed voor ons. Zo goed dat we het niet meer beseffen. We komen al vele jaren in Nepal en hebben ons het lot van kansarme kinderen aangetrokken. Een mooie opdracht. Maar heel confronterend. Een recent bezoekje aan een aantal gehandicapte kinderen in hun thuissituatie is heftig. Schrijnende situaties waarbij je uit alle macht probeert om je emoties opzij te zetten. Foto’s zeggen meer dan woorden en met schaamte hebben we dit vastgelegd.

Wat kun je doen wanneer je ziet dat een gehandicapt kindje in een bamboekooi opgesloten zit? Wat mag je denken als een baby met het Down-syndroom continue in een donker hok moet verblijven? Vergeten kinderen van Nepal waar men nog steeds niet begrijpt dat ook zij recht hebben op een toekomst.

 Ook al probeer je vaak om je westerse ogen te sluiten om deze cultuur te begrijpen kan je voor dergelijke omstandigheden toch even geen begrip meer opbrengen. Ouders zijn onwetend en niemand doet iets. Maar, er moet toch iemand voor de rechten van deze kinderen opkomen ! 

Kindjes in kooien, kinderen zoekend in vuilnishopen, werkend als slaaf bij rijke families en steengroeves. Kinderen vaak verkocht voor een fles whisky of enkele roepies, zwervend op straat of zittend met hoopvolle ogen bij de afvalverwerking. Kinderen die met hun moeder mee de gevangenis in moeten. Voor die kinderen doen we iets. Vergeten kinderen, gebruikt en misbruikt.

 Je moet met je onmacht leren omgaan maar ergens slaat dan weer die vonk over: er is weer een nieuw project geboren. 

Ook voor deze kinderen is de inzet van onze kennis en energie belangrijk. Daartoe hebben we Stichting Noble House Nepal opgericht. Met heel weinig kun je voor deze kinderen heel veel bereiken en betekenen.

 Getting to wow ! Voor deze vergeten kinderen van Nepal. Ook zij verdienen onze steun en aandacht ! Niet alleen financieel maar ook door het doneren van kennis. Kijkt u eens naar http://bit.ly/aUFZzI


Peter Tersteeg